NGHIÊN CỨU SẢN XUẤT TƯƠNG XAY TỪ BÃ ÐẬU NÀNH

NGHIÊN CỨU SẢN XUẤT TƯƠNG XAY TỪ BÃ ÐẬU NÀNH

 

Ngô Ðại Nghiệp, Trần Thị Thanh, Ðồng Thị Thanh Thu

Trường Ðại học Khoa học Tự Nhiên - ÐHQG tp.HCM

 

Tóm tắt:

 

          Hiện nay với đà phát triển của ngành công nghiệp sản xuất sữa đậu nành, hàng ngày các nhà máy sản xuất sữa đậu nành thải ra một lượng lớn phế thải đậu nành. Nhằm tận dụng nguồn nguyên liệu rẻ tiền dồi dào này, chúng tôi tiến hành nghiên cứu chế biến chúng thành tương xay đạt tiêu chuẩn chất lượng thực phẩm.

 

 

STUDY ON FERMENTED SOYA BEAN PROCESSING FROM SOYA-BEAN RESIDUE

 

Ngo Ðai Nghiep, Tran Thi Thanh, Dong Thi Thanh Thu

University of Natural Sciences - VNU.HCM

 

Abstract:

 

          At present, with the development of soymilk industry, a great amount of soya-bean residue has been discharged into the environment. The purpose of our study is to reuse this abundant and cheap material to produce high-quality fermented soya-bean. With the purpose of reusing most of cheap and abundant material, we have studied to make soybean jam which has standard quality of human food from soybean residue.